KASSAT JA KASSAJÄRJESTELMÄT

Maksupäätettä, kassakonetta tai kassajärjestelmää hankkiessa on tärkeää miettiä, millaiseen käyttöön niitä ollaan hankkimassa. Tulee pohtia, millaista yrityksesi toiminta on nyt ja millaista se voisi olla myöhemmin, jotta järjestelmiä ei tarvitse turhaan päivittää moneen kertaan.

Olennainen kysymys kassajärjestelmän ja kassakoneen välillä palloteltaessa on se, että tuoko kassajärjestelmä jonkinlaista lisäarvoa liiketoimintaan vai riittäisikö perinteinen ja yksinkertainen nappulakassa? Halutaanko raportteja tutkia esimerkiksi pilvipalvelusta, käymättä itse kassan vieressä vai riittääkö iltaisin tulostettu, paperinen raportti? Tarvitaanko integroitua maksupäätettä, halutaanko kerryttää asiakastietoja tai seurata varastosaldoja? Päivittyvätkö tuotteet usein ja kassan helppo päivitettävyys olisi tärkeää?

Jos vain helppo ja nopea myynti ilman suurempia raporttitarpeita tai erikoisominaisuuksia on tärkeää, riittänee käyttöösi perinteinen kassa tai kevyt mobiilikassa. Jos taas tarpeesi ovat monipuoliset, tarvitset kunnon kassajärjestelmän etkä tee perinteisellä kassakoneella juuri mitään.

Olemme lähes 20 vuoden kokemuksella valikoineet maailman kassajärjestelmämarkkinoilta edustukseemme ne kaikkein parhaimmat, monipuolisimmat ja hinta-/laatusuhteeltaan järkevimmät kassajärjestelmät.

Valikoimistamme löytyy sopiva kassajärjestelmä niin pienelle putiikille kuin suuremmalle ketjulle.

Kassakoneet

Perinteisistä kassakoneista meillä on lähes 30 vuoden kokemus. Valikoimiimme niin kutsutuista “nappulakassoista” kuuluvat Quorion– ja Sam4s– kassakoneet.

Solmio-kassa

Kevyt ja ketterä Android-pohjainen mobiilikassajärjestelmä jäätelökioskista erikoistavarakauppaan.

 

Mavasoft

Monipuolinen ja laajennettavissa oleva kassa-, laskutus- ja toiminnanohjausjärjestelmä tuotannosta jälleenmyyntiin.

Jeemly

Moneen taipuva kassavirtaratkaisu kahvilan kassasta verkkokaupan ja kivijalkakaupan yhteiseksi järjestelmäksi.

Kassa­järjestelmien hankinnassa huomioitavia asioita

Kassajärjestelmiä on olemassa vaikka minkälaisia, joten juuri teille sopivan järjestelmän löytäminen voi tuntua tuskalliselta projektilta. Asiantuntijoiltamme saat aina juuri teille oikean kassajärjestelmän sopivaan hintaan. Hankintapäätöstä tehdessä tulee pohtia tarkkaan, millaisia ominaisuuksia kassajärjestelmältä toivot. Laskutus, työnohjaus, kassamyynti, varastonhallinta, kanta-asiakasominaisuudet ynnä muut vastaavat ovat usein merkityksellisiä monelle toimijalle. Toinen olennainen pohdittava kysymys on se, miten voit kassajärjestelmän avulla säästää aikaa ja rahaa. Kassajärjestelmiin on saatavilla erilaisia automaatioita, kuten raportointi, laskutus, varastohälytykset sekä ostotilaukset, joita hyväksikäyttämällä voit tehostaa toimintaasi jopa merkittävästi.

Kassajärjestelmää hankittaessa on myös hyvä tiedostaa oma budjetti ja se, että kassajärjestelmien hinnoittelu on hyvin valmistajakohtaista. Budjettia suunnitellessa on hyvä huomioida muun muassa hankintahinta, ylläpitomaksut, tukipalvelumaksut, myyntiprovisiot sekä mahdollinen lisäkäyttäjähinnoittelu.

Olennainen mietittävä on myös se, että skaalautuuko kassajärjestelmä liiketoiminnan mukana. Kassajärjestelmää hankittaessa on siis hyvä tiedostaa se, mihin yritystä ollaan kehittämässä ja minkä kokoiseksi sen suunnittelette kasvavan. Järjestelmän valintaan vaikuttaa suuresti se, mikä järjestelmän käyttötarkoitus sekä käyttöpaikka on tällä hetkellä ja mikä se on tulevaisuudessa. Onko kyseessä esimerkiksi ravintolan kassajärjestelmä, erikoiskaupan myymälä, liikkuva myyntipiste vai suuremman ketjun kokonaisuuden hallinta? Jokaiseen tarkoitukseen löytyy oikea kassajärjestelmä.

Näiden lisäksi on myös hyvä selvittää eri toimittajien tarjoamat tukipalvelut sekä esimerkiksi järjestelmän tarjoamat raportit ja niiden hyödyllisyys juuri teidän liiketoiminnassanne.

Mikäli käytössänne on aiemmin ollut jokin järjestelmä tai esimerkiksi Excel-pohjainen asiakasrekisteri, tulee myös huolehtia siitä, että ne voidaan siirtää uuteen järjestelmään. Useimmissa järjestelmissä nämä onnistuvat nykyään jo melko helposti.

Kassajärjestelmän voi hankkia omaksi sekä sen voi myös vuokrata tai liisata.

Tarvitsetko kassaa tai kassajärjestelmää vain lyhytaikaiseen käyttöön? Tutustu tästä linkistä lyhytvuokravalikoimaamme.

Kassakone

Miksi hankkia uusi kassakone tai kassajärjestelmä meiltä?

Kassakoneet, kassajärjestelmät ja kaikki lisätarvikkeet suoraan meiltä henkilökohtaisella palvelulla.

Kartoitamme kassajärjestelmätarpeesi tarkasti ja valitsemme yhdessä sinun kanssasi juuri sinun yrityksellesi parhaiten sopivan järjestelmän. Autamme sinua kehittämään liiketoimintaasi kassajärjestelmän avulla. Meiltä saat henkilökohtaista, paikallista palvelua niin ostohetkellä, kuin ongelmatilanteissakin.

Monipuolisen kassajärjestelmävalikoimamme lisäksi meiltä löytyy todella laaja valikoima erilaisia maksupäätteitä sekä korttitilityssopimuksia. Saat kaiken tarpeellisen yhden pysähdyksen taktiikalla!

asennus

Ehkä Suomen paras asennus- ja ohjelmointipalvelu?

Kassajärjestelmä, oli se sitten laajempi kokonaisuus tai kevyempi mobiilijärjestelmä, vaatii aina asennuksen ja koulutuksen toimiakseen. Kun hankit järjestelmän meiltä, et jää yksin asennuksen ja käytön kanssa, vaan autamme sinua ohjelmoimaan järjestelmäsi toimintakuntoon ja annamme vinkkejä sen täysipainoiseen hyödyntämiseen liiketoiminnassasi. 

Järjestelmähankinnasta kannattaa ottaa kaikki irti, mutta laajojen ja monipuolisten ominaisuuksien vuoksi kaikkea ei välttämättä itse heti tajua, siksi vinkit ovat kullanarvoisia ajan ja rahan säästöä tavoitellessa.

Suuresta laitevarastostamme löytyy laitteet ja järjestelmät myös nopeisiin toimituksiin, mutta laajemman kokonaisuuden tilaukseen ja ohjelmointiin kannattaa kuitenkin varata riittävästi aikaa, jotta kaikki asiat tulevat huomioiduiksi ja suunnitelluiksi.

huolto

Ongelmia kassakoneessa tai kassajärjestelmässä?

Jos sinulla on ongelmia kassakoneesi tai kassajärjestelmäsi kanssa, ota meihin yhteys niin autamme mielellämme. 

Olipa kyseessä meidän edustuksessamme oleva järjestelmä tai jokin muualta hankittu järjestelmä, konsultoimme ja autamme mielellämme  ongelman selvittämisessä. 

Asiakkaidemme maksuliikenteen sujuminen on meille tärkeää, joten älä turhaan paini ongelmien kanssa yksin niiden sattuessa kohdalle!