Neuvostoliitto oli hyökkäämässä Suomeen. Epävarmuus tulevaisuudesta häilyi Suomen kansan yllä. Kuitenkin Talvisodan kynnyksellä, vuonna 1939, rohkea nainen Thyra Kristiansson perusti Oy Konttorikoneen. Alansa ensimmäisenä naisyrittäjänä. Tämänkaltainen rohkeus ja usko tulevaisuuteen kantavat meitä edelleen eteenpäin. Myymälät, henkilöt, yrityksen nimi ja osa tuotteistakin on vaihtunut välillä, mutta kaiken toimintamme keskellä on edelleen rohkeus, vahva palvelemisen halu ja todellinen kumppanuus asiakkaidemme kanssa. Emme halua olla vain välttämätön paha, vaan haluamme olla mukana asiakkaidemme toiminnassa auttaen heitä menestymään.

Sodat sodittiin ja Oy Konttorikone selvisi vaikeista ajoista läpi. Yrityksemme valikoimiin kuului heti alusta alkaen erilaiset konttorikoneet ja tarvikkeet, kuten alkuperäinen nimikin hyvin kertoo. Edustuksia oli aluksi mm. ruotsalaiset ADDO –  ja Original Odhner – laskimet sekä saksalainen Continental- kirjoituskone. Ensimmäisenä toimipaikkana oli Kauppiaskatu 5 Turussa. Yritys joutui kuitenkin siirtymään näistä tiloista muualle, kun TS otti vuonna 1957 haltuunsa kaikki katutason tilat. Valikoimissa pysyi edelleen laskimet ja kirjoituskoneet ja konttoritarvikkeet. Myös kirjanpitokoneita oli kaupan.

Oy Konttorikone sai uuden omistajan vuonna 1962, kun yrittäjäneuvos Tom Hynninen osti yrityksen. Tom Hynninen toimi myös toisen polven omistaja- johtajana vuonna 1938 perustetussa Oy Konttorityössä. Hänen mukanaan valikoimiin tuli Philips sanelukoneet, joita edelleen yrityksemme edustaa. Myös italialaisen toimistojätin Olivetin tuotteet olivat mukana valikoimissa. 60 – luvulla laitteet olivat pitkälti mekaanisia, liikkuvia osia oli paljon ja näin ollen huoltotoimintakin oli vilkasta. Yrityksellä oli kymmenkunta huoltoteknikkoa huolehtimassa asiakkaiden koneiden toimivuudesta.


Vuodesta 1983 alkaen yrityksen johdossa oli kauppateknikko Martti Lehtimaa. Maailma ympärillä kehittyi ja uusia tuotteita tuli valikoimiin vuodesta toiseen. Tärkeää oli edelleen henkilökohtainen asiakaspalvelu ja halu ratkaista asiakkaidemme ongelmia. Martti Lehtimaa jäi eläkkeelle vuonna 2004, hänen aikanaan valikoimiimme tulivat mm. postimaksukoneet Ascom Hasler ja Neopost. Philips sanelukoneiden analogiset kasettimallit saivat rinnalleen digitaalisen malliston vastaamaan uuden aikakauden tarpeita.

Samaan aikaan toisaalla, parikymmentä kilometriä Turusta Poriin päin, Maskussa aloitti vuonna 2002 toimintansa DataMasku- niminen tietokoneliike. DataMaskun perustajana ja omistajana oli Tuomas Pelkonen, joka rohkeasti jätti työnsä Mustassa Pörssissä ja aloitti yrittäjänä. DataMaskun periaatteina oli myös asiakaspalvelu ja laadukkaat tuotteet. 2000- luvun alku oli suurta IT- alan juhlaa. Tietokoneet yleistyivät kotitalouksissa huimaa vauhtia ja kysyntää riitti alan erikoisliikkeillä.

 

Vuonna 2004 Oy Konttorikoneen omistajan Martti Lehtimaan jäädessä eläkkeelle, DataMasku Oy osti Oy Konttorikoneen ja laajensi näin valikoimaansa tietokoneista ja tulostimista toimistotarvikkeisiin ja sanelimiin. Toimintaa oli nyt Maskussa Maskun kauppakeskuksessa, sekä Turussa Varkkakujalla uudistetussa Konttorikoneen myymälässä.

Muutaman vuoden kuluttua vuonna 2007 Konttorikone siirtyi uusiin toimitiloihin Satakunnantielle ja samalla tuotevalikoimaa laajennettiin entisestään. Tuotevalikoima oli keskittynyt pk- yritysten tarpeisiin. Vuosien aikana valikoimiin tuli mm.Systek – maksupäätteet, Pitney Bowes – postimaksukoneet ja Toshiba- yrityskannettavat. Kun Konttorikoneen asiakkaina olivat pk- yritykset, niin DataMaskun asiakkaina oli lisäksi myös yksityisasiakkaita. DataMaskussa oli tietokone- ja tarvikemyynnin lisäksi myös oma ATK- huolto.

Vuoden 2009 lopulla, molempien yritysten toiminta päätettiin keskittää saman katon alle, Konttorikoneen myymälätiloihin Satakunnantielle Turkuun. Nyt kaiken kotona tai yrityksessä tarvittavan konttori- / tietotekniikkalaitteiston ja tarvikkeet sai saman katon alta. Kokonaisuuden nimeksi tuli TietoAreena. ”Täyden palvelun tietotekniikkatalo” oli koko toiminnan ydinajatuksena.

Vuonna 2002, 13- vuotiaana apupoikana työuransa DataMaskussa aloittanut Henri Jussila vastasi TietoAreenassa tietokonemyynnistä ja – huollosta. Vuosien varrella kokemusta oli kertynyt huolto- ja myyntityöstä paljon, joten hänen ei tarvinnut kauaa ratkaisuja miettiä, kun silloinen TietoAreenan omistaja Tuomas Pelkonen ehdotti jäävänsä pois yrityksen toiminnasta. Henri Jussila osti yrityksen liiketoiminnan kesällä 2010 ja perusti 21- vuotiaana ylioppilaana oman yhtiön, TietoAreena Oy:n. Toiminta jatkui edelleen myymälätiloissa Satakunnantiellä ja yrityksessä työntekijät pysyivät samoina.

Perinteikäs yritys toimi välissä pari vuotta Raisiossa, Tuotekadulla. Nyt löysimme kuitenkin oikean kodin Tavarakadulta Turusta. Olemme siis jälleen turkulaisia. Näissä tiloissa olisi tarkoitus kehittyä entistäkin paremmaksi tietotekniikkaliikkeeksi. Punaisena lankana ja tärkeimpänä asiana pidetään edelleen asiakaspalvelua. Tuotevalikoima on pysynyt samanlaisena ja TietoAreena on mm. HP:n valtuuttama tietokonemyyjä, sertifioitu OKI- tulostinratkaisumyyjä ja Verifone- maksupäätemyyjä. Tuotevalikoima on laaja ja yritys ei ole riippuvainen mistään merkistä, vaan saman ”täyden palvelun tietotekniikkatalo” – lauseen lupauksen mukaan TietoAreenasta löytyy melkein mitä vain tietotekniikkaan/toimistotarvikkeisiin liittyvää. ”Jos joku haluaa meidän toimittavan hänelle pullapitkon, me voidaan se toimittaa. Ei pidä jumiutua siihen, että teemme vain tiettyjä asioita, välillä hullutkin ajatukset vaativat toteuttamista.” , sanoo toimitusjohtaja Henri Jussila pilke silmäkulmassaan.

Vuodesta 1939 saakka mukana ollut rohkeus ja palveluhalu ovat edelleen asioita, joista TietoAreenassa halutaan pitää kiinni. Me emme vain myy ja huolla laitteita, haluamme olla juuri sinun kumppaninasi ja auttaa sinua tietotekniikka-asioissa parhaalla mahdollisella tavalla.

Kaikki mikä kannattaa tehdä, kannattaa tehdä myös hyvin.

Adolphe Monod