TietoAreenan tarina

Neuvostoliitto oli hyökkäämässä Suomeen. Epävarmuus tulevaisuudesta häilyi Suomen kansan yllä. Kuitenkin talvisodan kynnyksellä, vuonna 1939, rohkea nainen Thyra Kristiansson perusti Oy Konttorikoneen alansa ensimmäisenä naisyrittäjänä. Tämänkaltainen rohkeus ja usko tulevaisuuteen kantavat meitä edelleen eteenpäin. Myymälät, henkilöt, yrityksen nimi ja osa tuotteistakin on vaihtunut välillä, mutta kaiken toimintamme keskellä on edelleen rohkeus, vahva palvelemisen halu ja todellinen kumppanuus asiakkaidemme kanssa. Emme halua olla vain välttämätön paha, vaan haluamme olla mukana asiakkaidemme toiminnassa auttaen heitä menestymään.

Sodat sodittiin ja Oy Konttorikone selvisi vaikeista ajoista läpi. Yrityksemme valikoimiin kuului heti alusta alkaen erilaiset konttorikoneet ja tarvikkeet, kuten alkuperäinen nimikin hyvin kertoo. Edustuksia oli aluksi muun muassa ruotsalaiset Original Odhnerin ja ADDOn laskimet sekä saksalaisen Continentalin kirjoituskone. Ensimmäisenä toimipaikkana oli Kauppiaskatu 5 Turussa. Yritys joutui kuitenkin siirtymään näistä tiloista muualle, kun TS otti vuonna 1957 haltuunsa kaikki katutason tilat. Valikoimissa pysyi edelleen laskimet ja kirjoituskoneet ja konttoritarvikkeet. Myös kirjanpitokoneita oli kaupan.

Vuonna 1962 Oy Konttorikone sai uuden omistajan, kun yrittäjäneuvos Tom Hynninen osti yrityksen. Tom Hynninen toimi myös toisen polven omistaja-johtajana vuonna 1938 perustetussa Oy Konttorityössä. Hänen mukanaan valikoimiin tuli Philips sanelukoneet, joita edelleen yrityksemme edustaa. Myös italialaisen toimistojätin Olivetin tuotteet olivat mukana valikoimissa. 

60-luvulla laitteet olivat pitkälti mekaanisia, liikkuvia osia oli lukemattomia ja näin ollen huoltotoimintakin oli vilkasta. Yrityksellä oli kymmenkunta huoltoteknikkoa huolehtimassa asiakkaiden laitteiden toimivuudesta.

Vuodesta 1983 alkaen yrityksen johdossa oli kauppateknikko Martti Lehtimaa. Maailma ympärillä kehittyi ja uusia tuotteita tuli valikoimiin vuodesta toiseen. Tärkeää oli edelleen henkilökohtainen asiakaspalvelu ja halu ratkaista asiakkaidemme ongelmia.

Martti Lehtimaa jäi eläkkeelle vuonna 2004, hänen aikanaan valikoimiimme tulivat muun muassa postimaksukoneet Ascom Hasler ja Neopost. Philips sanelukoneiden analogiset kasettimallit saivat rinnalleen digitaalisen malliston vastaamaan uuden aikakauden tarpeita.

Samaan aikaan toisaalla, parikymmentä kilometriä Turusta Poriin päin, Maskussa aloitti vuonna 2002 toimintansa DataMasku-niminen tietokoneliike. DataMaskun perustajana ja omistajana oli Tuomas Pelkonen, joka rohkeasti jätti työnsä Mustassa Pörssissä ja aloitti yrittäjänä.

DataMaskun periaatteina oli myös asiakaspalvelu ja laadukkaat tuotteet. 2000-luvun alku oli suurta IT-alan juhlaa. Tietokoneet yleistyivät kotitalouksissa huimaa vauhtia ja kysyntää riitti alan erikoisliikkeillä. 

Vuonna 2004 Oy Konttorikoneen omistajan Martti Lehtimaan jäädessä eläkkeelle, DataMasku Oy osti Oy Konttorikoneen ja laajensi näin valikoimaansa tietokoneista ja tulostimista toimistotarvikkeisiin ja sanelimiin.

Toimintaa oli silloin Maskussa Maskun kauppakeskuksessa sekä Turussa Varkkakujalla uudistetussa Konttorikoneen myymälässä.

Muutaman vuoden kuluttua vuonna 2007 Konttorikone siirtyi uusiin toimitiloihin Satakunnantielle ja samalla tuotevalikoimaa laajennettiin entisestään. Tuotevalikoima oli keskittynyt pk-yritysten tarpeisiin. Vuosien aikana valikoimiin tulivat muun muassa Systekin maksupäätteet, Pitney Bowesin postimaksukoneet sekä Toshiban yrityskannettavat. Konttorikoneen asiakkaina olivat pk-yritykset, kun taas DataMaskun asiakkaina oli myös yksityisasiakkaita. DataMaskussa oli tietokone- ja tarvikemyynnin lisäksi myös oma ATK-huolto.

 

Vuoden 2009 lopulla molempien yritysten toiminta päätettiin keskittää saman katon alle, Konttorikoneen myymälätiloihin Satakunnantielle Turkuun. Yhdistymisen jälkeen kaiken kotona tai yrityksessä tarvittavan konttori- ja tietotekniikkalaitteiston sekä tarvikkeet sai saman katon alta. 

Kokonaisuuden nimeksi tuli TietoAreena. ”Täyden palvelun tietotekniikkatalo” oli koko toiminnan ydinajatuksena.

Vuonna 2002 13-vuotiaana apupoikana työuransa DataMaskussa aloittanut Henri Jussila vastasi TietoAreenassa tietokoneiden myynnistä sekä huollosta. Vuosien varrella kokemusta oli kertynyt huolto- ja myyntityöstä paljon, joten hänen ei tarvinnut kauaa ratkaisuja miettiä, kun silloinen TietoAreenan omistaja Tuomas Pelkonen ehdotti jäävänsä pois yrityksen toiminnasta.

Henri Jussila osti yrityksen liiketoiminnan kesällä 2010 ja perusti 21-vuotiaana ylioppilaana oman yhtiön, TietoAreena Oy:n. Toiminta jatkui edelleen myymälätiloissa Satakunnantiellä ja yrityksessä työntekijät pysyivät samoina.

Perinteikäs yritys toimi välissä pari vuotta Raisiossa, Tuotekadulla. Vuonna 2014 löysimme kuitenkin oikean kodin Tavarakadulta Turusta. Olimme siis jälleen turkulaisia. Näissä tiloissa olemme kehittäneet itsemme entistäkin paremmaksi tietotekniikkaliikkeeksi. Punaisena lankana ja tärkeimpänä asiana pidämme edelleen asiakaspalvelua.

Tuotevalikoima on pysynyt vuosien kuluessa melko samanlaisena ja TietoAreena on mm. HP:n valtuuttama tietokonemyyjä, sertifioitu Brother- tulostinratkaisumyyjä ja Verifone- maksupäätemyyjä. Lisäksi valikoimiimme on vuosien varrella tulleet mukaan erilaiset kassa- , laskutus- ja toiminnanohjausjärjestelmät. Tuotevalikoima on laaja ja yritys ei ole riippuvainen mistään merkistä, vaan saman ”täyden palvelun tietotekniikkatalo” -lauseen lupauksen mukaan TietoAreenasta löytyy yhä edelleen tietotekniikkaan, maksamisen palveluihin ja toimistotarvikkeisiin liittyviä tuotteita palvelua unohtamatta.

”Jos joku haluaa meidän toimittavan hänelle pullapitkon, me voidaan se toimittaa. Ei pidä jumiutua siihen, että teemme vain tiettyjä asioita, välillä hullutkin ajatukset vaativat toteuttamista.” , sanoo toimitusjohtaja Henri Jussila pilke silmäkulmassaan.

Vuonna 2021 TietoAreena osti porilaisen Metpoint Oy:n kassa- ja maksupääteliiketoiminnan. Metpoint on vuodesta 2013 lähtien toiminut kassajärjestelmä- ja maksupäätepalveluja tarjoava perheyritys. Yrityksellä on ollut toimipisteet Porissa ja Turussa ja niiden lisäksi se on toiminut myös Pirkanmaan sekä Pohjanmaan alueilla.

Brändinsä vuonna 2021 uudistanut TietoAreena on kasvanut viime vuosina merkittävästi ja kasvun ohella yrityksen henkilöstömäärä on tuplaantunut. 

Vuodesta 1939 saakka mukana ollut rohkeus ja palveluhalukkuus ovat edelleen asioita, joista TietoAreenassa halutaan pitää kiinni. Me emme vain myy ja huolla laitteita, vaan haluamme olla juuri sinun kumppaninasi ja auttaa sinua tietotekniikan tai maksamisen ratkaisujen saralla parhaalla mahdollisella tavalla.

Kaikki mikä kannattaa tehdä, kannattaa tehdä myös hyvin.